Prinsjesdag 2024: DBA, VBAR en de Toekomst van ZZP-Arbeidsrelaties – Dit Moet Je Weten

Gisteren vond Prinsjesdag plaats, waarbij de overheid weer belangrijke veranderingen in de wet- en regelgeving heeft aangekondigd. Als organisatie doen wij er alles aan om iedereen op de hoogte te stellen van de gevolgen van deze nieuwe wetgeving, zoals de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) en de toekomstige Wet Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelaties (VBAR).

Met name de arbeidsrelatie tussen zzp’ers en opdrachtgevers staat onder druk, zeker nu de Belastingdienst heeft aangekondigd vanaf 1 januari 2025 de handhaving op te voeren. De huidige modelovereenkomsten bieden geen volledige bescherming meer, en zowel opdrachtgevers als zzp’ers moeten zich voorbereiden op een strenger toezicht. Het kwalificeren van een arbeidsrelatie – of iemand als zzp’er of werknemer wordt gezien – zal aan de hand van nieuwe criteria worden beoordeeld, wat onzekerheid en mogelijke risico’s met zich meebrengt.

Om meer inzicht te geven in deze complexe materie en hoe jij als opdrachtgever hierop kunt anticiperen, organiseren wij op 3 oktober 2024 een speciaal evenement exclusief voor lokale overheden, HR-, inkoop- en bedrijfsvoeringmanagers. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de nieuwste ontwikkelingen rond de DBA en het toekomstige VBAR-wetsvoorstel. Daarnaast leggen we uit wat de recente uitspraken van de Hoge Raad (zoals het Deliveroo-arrest) betekenen voor de kwalificatie van arbeidsrelaties.

Tevens zijn we bezig voor onze opdrachtgevers met het opnemen van een kennissessie waarin we dieper ingaan op de DBA en VBAR. Deze kennissessie biedt een uitgebreide toelichting op de gevolgen van de wetswijzigingen en geeft concrete handvatten hoe je de arbeidsrelatie met zzp’ers kunt beoordelen en beheren. Houd onze kanalen in de gaten voor de beschikbaarheid van deze opname!

Mis deze kans niet om volledig geïnformeerd te blijven en de juiste stappen te nemen in een veranderend juridisch landschap!